فهرست منابع
الف) منابع فارسی
بنیکمالی، سیده کیانا. «حق بر تغذیه با تأکید بر نقش بیوتکنولوژی در نظام بینالمللی حقوق بشر». رساله کارشناسی ارشد، تهران: دانشگاه علامه طباطبائی، 1389.
زمردیان، اصغر. مدیریت تحول. تهران: انتشارات مدیریت صنعتی، 1382.
عبدالهی، محسن. «نظام حقوقی حاکم بر محصولات ژنتیکی نوترکیب: ضرورت تصویب قانون ملی ایمنی زیستی». سالنامه ایرانی حقوق بینالملل و تطبیقی 3 (1386): 79-63.
قطعنامه 200/58 مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2003.
مظاهری اسدی، مهناز. «بیوتکنولوژی، اخلاق زیستی و ایمنی زیستی». پژوهشنامه توسعه پایدار و محیطزیست 3(4-3) (1387): 76-71.
میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی.
میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی.
ب) منابع انگلیسی
“Agricultural Biotechnologies for Food Security and Sustainable Development.” FAO International Technical Conference, Guadalajara, Mexico, March 1-4, 2010.
Cartagena Protocol on Biosafety to the Convention on Biological Diversity, Montreal, 2000.
“Current Status and Options for Biotechnologies in Food Processing and in Food Safety in Developing Countries.” FAO International Technical Conference/ Guadalajara, Mexico, March 1-4, 2010
De Schutter, Olivier. “Crisis into Opportunity: Reinforcing Multilateralism.” Human Rights Council, 12th Session, 2009.
FAO International Technical Conference on Agricultural Biotechnologies in Developing Countries - Committee on Agriculture, Twenty-second Session, Rome, June 16-19, 2010.
FAO Statement on Biotechnology,
Japan. March 2000
Food and Agriculture Organization of the United Nations, the Right to Adequate Food, Human Rights, Fact Sheet NO. 34.
“Reduction and Sustainable Development: Health, Food and Water.” World Summit on Human Rights, Poverty Reduction and Sustainable Development, Johannesburg: The Office of the High Commissioner for Human Rights, August 26 - September 4, 2002.
Ziegler, Jean. “The Right to Food.” Commission on Human Rights, Fifty-seventh Session, February 2001.
Ziegler, Jean. “The Right to Food.” Commission on Human Rights, Sixtieth Session, February 2004.